Pentru a avea cea mai buna experienta de navigare, acest site foloseste cookie-uri. Folosirea site-ului inseamna ca sunteti de acord cu aceste cookie-uri.
This is Caption
100% Plati securizate
Poti introduce datele cardului in siguranta
Drept de retur
Produsele pot fi returnate in 14 zile
Suport
Va oferim suport specializat

POLITICA DE RETUR

Prezenta politică de retur face referire la produsele achiziționate de pe https://politexprod.ro/

În conformitate cu dispozițiile Legii 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță și ale OUG nr.34/2014, Cumpărătorul/Consumatorul, denumit în continuare ‘Client, ce achiziționează produse de pe site-ul https://politexprod.ro, denumit în continuare ‘Site’ are dreptul să renunțe la cumpărare și să returneze produsul, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea coletului.

Singurule costuri pe care clientul le va suporta sunt: comisionul băncii ce reiese din restituirea de către POLITEX PROD SRL a contravalorii produselor returnate, taxa de transport pentru returnarea coletului, precum și taxa de transport pentru livrarea ințială, în cazul în care transportul de livrare a fost suportat de către POLITEX PROD SRL.

Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru consumatorul persoana juridică se aplică o serie de condiții speciale de retur, specificate explicit, mai jos.

CONDIȚII GENERALE DE RETUR

Consumatorul, persoană fizică sau juridică este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.

În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le mânuiasca și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de imbrăcăminte, nu să îl poarte.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au insoțit).

În cazul în care Clientul/Cumparatorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au insoțit produsul respectiv.

Returnarea unui produs fără ambalaj sau fără alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporți de siguranța / protecție din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus menționate.

Nu se acceptă retur în urmatoarele situații:

• produsele prezintă modificări fizice, lovituri sau ciobiri

• produsele prezintă zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă

• produsele prezintă intervenții neautorizate

• în cazul în care data de expediere a notificarii intenției de returnare specificată în cererea de returnare depășeste perioada legală de returnare, calculată din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat;

• în cazul în care produsul returnat nu este în aceeași stare în care a fost livrat (și cu documentele care l-au insotit inițial);

RETRUNARE PRODUSE DEFECTE DE NOI (DOA - Dead on Arrival)

Produsele defecte de noi (DOA - Dead on Arrival) declarate în termen de 2 zile de la recepționare se pot returna pe cheltuiala POLITEX PROD SRL. Acestea se pot înlocui în limita stocului disponibil sau se pot preda în regim normal de garanție, dacă este cazul. Retragerea din contract se poate face și ulterior predării produsului în regim normal de garanție, în condițiile legale în cazul persoanelor fizice sau contractuale în cazul persoanelor juridice.

În cazul în care se constată un defect de fabricație, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. În cazul în care se constată o nerespectare a condițiilor de garanție și automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrării.

MODALITATE DE RETUR

1. Consumator persoană fizică:

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, "Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract" folosind una din variantele mai jos prezentate :

• Intenția de returnare a unei comenzi trebuie comunicată în termenul de 14 zile de la data livrării produsului/produselor de către POLITEX PROD SRL, prin completarea formularului de retur disponibil pe Site sau prin orice altă metodă în scris din care să rezulte intenția clientului neechivocă de a se retrage din contract.

• Formularul de retur în format tipizat se poate descărca de aici. Este necesară specificarea contului IBAN în care se va restitui contravaloarea produselor, calculată după retragerea taxei de transport.

• Returnarea se poate face direct la sediul nostru (adresa de mai sus), prin curier rapid sau personal. Returnările prin curier rapid nu se vor face cu ramburs. Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar.

• Clientul returnează produsele sau le inmânează unei persoane autorizate de catre POLITEX PROD SRL să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care clientul a comunicat spre POLITEX PROD SRL decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 de zile.

• POLITEX PROD SRL returnează clientului contravaloarea produselor primită drept plata din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile calendaristice din momentul în care returul ajunge în depozitul magazinului nostru. Returnarea sumelor este conditionată de receptionarea produselor care au facut obiectul vânzarii.

• Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se va retrage taxa de transport pentru returnarea coletului precum si taxa de transport inițială, dacă aceasta a fost suportată de către POLITEX PROD SRL.

POLITEX PROD SRL nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia.

Rambursarea cuantumului astfel calculat se face numai prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN. Nu se fac restituiri plăți în numerar.

Avansul de 50% din valoarea totală, solicitat pentru produsele aduse pe comanda specială nu este rambursabil în situația în care clientul decide să returneze produsul din alte motive decât cele care privesc defectele de fabricație ale produsului.

Din cauza varietății tipurilor de dispozitive de afișare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (texturi, culori, finisaje) poate apărea ușor diferit față de aspectul real.

Odata cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferențe sunt independente de voința POLITEX PROD SRL și nu constituie motiv de anulare a comenzii și/sau returnare a produselor.

2. Consumator persoană juridică (operator economic*):

Returul produselor din comenzile făcute de către persone juridice nu are același regim ca cel facut de persoanele fizice.

Pentru a putea face posibil returul de produse, este necesară respectarea unor condiții speciale în acest sens pe lângă condițiile generale menționate mai sus:

• Solicitarea de retur în cazul persoanelor juridice se va face la adresa comenzi@politexprod.ro în termen de 3 zile calendaristice de la data intrării în posesie a produselor trimise de POLITEX PROD SRL

• Solicitarea de retur trebuie să conțină motivul retunării și contul IBAN unde se va restitui contravaloarea produselor restituite

• Produsele returnate sa fie nefolosite sau să prezinte urme minime de testare

• Produsele acceptate ca retur, se vor returna în termen de maxim 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur a POLITEX PROD SRL

• În cazul în care nu se respectă condițiile mai sus menționate, singura metoda prin care se poate accepta returnarea este cu o penalizare situată între 10% și 30%.

• Decizia de acceptare a returului se va transmite de către POLITEX PROD SRL într-un termen de maxim 72 de ore de la cererea de retur.

• Returnarea banilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata inițială, în maxim 30 de zile de la recepționarea returului.

* Orice operator economic înregistrat la ANAF în baza unui CUI/CIF cu excepția organizaților non-profit sau a asociaților alcătuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociații de locatari).

RETURNARE PRODUSE ÎN AFARA PREVEDERILOR LEGALE

Cererile de retur ce depășesc perioada de 14 zile calendaristice (persoane fizice) sau 3 zile calendaristice (persoane juridice) se vor trimite doar pe e-mail, la adresa comenzi@politexprod.ro

Cererile vor fi analizate de către POLITEX PROD SRL iar termenul de răspuns este de 72 de ore.

În cazul în care o cerere peste perioada de retur va fi acceptata, ea va conține automat o penalizare la valoarea produsului situată între 5% și 20%.

Cererile de retur a unor comenzi ce depășesc 30 de zile de la perioada de achiziție nu vor fi luate in considerare. Termenul de returnare al banilor în aceste cazuri este de maxim 30 de zile calendaristice.

Dacă există probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legatura pentru o conciliere internă gratuită cu dl Călin Marinel, e-mail: office@politexprod.ro

ADRESA DE RETURNARE PRODUSE DUPĂ ACCEPTAREA CERERII DE RETUR DE CĂTRE POLITEX PROD SRL

Destinatar: POLITEX PROD SRL

Adresa : Str. Agricultori, Nr. 113, Corp 2, Lot 2, Etaj parter,

Cod poștal 21485, Bucuresti

Telefon : 021 252 0516

E-mail : comenzi@politexprod.ro